Secretele KUMA pentru o baie mică, dar practică

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vă aflați în căutarea unei noi locuințe este, cu siguranță, dimensiunea acesteia și posibilitatea de a se adapta nevoilor voastre. Indiferent că vorbim despre o garsonieră, ori despre o casă cu mai mult de 4 dormitoare, amenajarea băilor este o provocare pentru orice proprietar, cu atât mai mult cu cât, în medie, dimensiunea acestora nu depășește 8 mp.

Ce facem însă când baia are dimensiuni chiar mai reduse, iar posibilitățile de amenajare par foarte limitate? Acesta este momentul în care apelăm la specialiști sau ne inspirăm din sfaturile acestora, iar pentru a veni în întâmpinarea voastră vă spunem în continuare care sunt cele mai importante trucuri prin care vă puteți bucura de o baie confortabilă, chiar și de mici dimensiuni.


10 apr
Potrivit statisticilor, în medie, un om își petrece în baie aprox. 3 ani din viață, deci nu este de mirare faptul că această încăpere are nu doar un rol practic, ci răspunde și unor nevoi de relaxare și destindere, ceea ce înseamnă că design-ul și întreaga amenajare trebuie să fie într-o armonie completă, astfel încât să îmbie la sentimente plăcute, bună dispoziție și degajare.

 

Astfel, primul pas îl reprezintă concentrarea spațiului pe cele mai importante obiecte din baie – dușul sau cada, toaleta și lavoarul. De aici, în funcție de bugetul și volumul de muncă pe care sunteți pregătiți să le alocați, se pot aplica diverse trucuri.

În primul rând, pentru a eficientiza spațiul, se recomandă instalarea unui lavoar oval, care vă poate oferi mai mult spațiu decât un produs în forma sa clasică, dreptunghiulară. Sub acesta se poate monta un mobilier încăpător, ideal pentru depozitarea lucrurilor necesare în baie. De asemenea, o altă variantă este instalarea lavoarului chiar pe colț, având în acest fel posibilitatea de a opta pentru o formă atipică, personalizată și un design aparte care să pună în evidență spațiul.

27 apr

În plus, un alt secret care ajută la extinderea vizuală a băii este eliminarea elementelor de pe podea. Astfel, recomandarea noastră este să optați pentru suspendarea lavoarului sau a conceptului lavoar – mobilier, obținând astfel atât un efect estetic plăcut, cât și un design atipic, modern și minimalist.

 

 

 

Un alt truc ce merită avut în vedere este menținerea unui constrast minim din punct de vedere coloristic. Astfel, pentru a crea o armonie, dar și pentru a reda iluzia unui spațiu mai amplu, alegeți gresia și faianța în aceleași tonuri, preferabil în nuanțe deschise. În același sens, oglinzile și lumina naturală joacă un rol important în amplificarea spațiului.

9. Concept KUMA pentru bai mici_lavoar SQUARE 50  8. Concept KUMA HANNA 60

Pe de altă parte, nu vă restrângeți la un spațiu monocromatic, paleta de culori pentru accesorii fiind nemărginită. În funcție de stilul pe care mizați, elementele decorative pentru cabina de duș/cadă,  uși sau pereți pot beneficia de accente de bronz, cupru sau chiar lemn.

10martie01 11. Lavoar KUMA pentru bai mici_ Lotus Slim

 

 

 

 

 

Pentru mai multe idei și trucuri de amenajare a băii, indiferent de dimensiune, ne puteți găsi direct pe www.KumaRomania.ro sau prin intermediul dealerilor noștri.

Please follow and like us:
error20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *