KUMA Nordic House – Locul în care creativitatea și imaginația se combină într-un decor idilic

Orice poveste are un început, iar povestea Kuma Nordic House începe cu o plimbare pe malul Mării Negre, în plin februarie. O vilă cochetă, evidențiată doar prin contrastul oferit de peisajul mării, i-a convins pe creativii de la Kuma România să demareze un adevărat proiect de renovare și să creeze astfel o locație care denotă un mix inovator, în care designul scandinav, minimalist, se îmbină cu  latinitatea și exuberanța specifică originii noastre. Interioarele reprezintă o incursiune în design-ul nordic și fiecare încăpere are tușa unor creatori danezi renumiți, acel „must have” pentru a crea un spațiu care să respire și să te inspire.

Astfel, începând din această vară, Kuma va dispune de o nouă locație în care invitații să se poată simți „hygelig”, după cum exprimă danezii termenul de frumusețe, intimitate, un spațiu în care designul nordic primează și îmbie la inspirație. (Camelia Olesen)

Screenshot_5   Screenshot_17-1024x665

O incursiune în designul nordic

Împreună cu arhitecții Bogdan Ciocodeică și Diana Roșu, Kuma a recreat pentru oaspeții săi o atmosferă pur scandinavă într-un spațiu conceput pentru creativitate, relaxare și activități de team building. Așezată chiar pe faleza din apropierea plajei Eforiei Nord, în ambientul Kuma Nordic House s-a optat pentru linii minimaliste, spații aerisite și un mobilier funcțional, dominat de piese vintage, cu personalitate.

Împărțită în 4 zone funcționale, casa nu se impune printr-un limbaj vizual agresiv; ci datorită stilului minimalist care o caracterizează, îi invită pe oaspeți să își exprime creativitatea și sentimentele în voie.

Screenshot_15     Screenshot_1

Potrivit arhitectului Bogdan Ciocodeică, fiind vorba despre o casă la malul mării cu influențe de design nordic, s-a optat pentru linii minimaliste, spații aerisite și mobilier care să deservească funcțional casa. Fiecare încăpere îți spune o poveste, elementul comun fiind reprezentant de nuanțele deschise ale culorilor alese. Împreună, acestea formează un fundal calm, punctual animat de accesorii viu colorate sau plante verzi, folosite cu scopul de a evidenția piesele principale, oferind căldură și contrast spațiilor albe, luminoase.

Screenshot_19-1024x677

Spațiul principal al parterului este reprezentat de un living generos, care beneficiază de o deschidere amplă către azurul mării, păstrând, în același timp, o imagine unitară datorită cromaticii bazate pe nuanțe de alb și albastru, cu accente de alamă. Caracterul elegant și relaxant obținut prin combinația celor trei nuanțe oferă vizitatorilor un sentiment de învingător, unul dintre cele mai importante aspecte din viziunea companiei.

Screenshot_4

Combinația magică de trei se regăsește și în amenajarea băilor și a bucătăriilor, unde conceptele Kuma & Nordline în nuanțe deschise de gri, alb și crem creează ambientele specifice unei case de pe plajă.  De altfel, și formele lavoarelor au fost adaptate mediului înconjurător, compania optând pentru forme fluide care duc cu gândul la elementele dragi într-o vacanță: valuri, nisip și soare.

Cele două bucătării ale vilei, una situată la parter și cealaltă la demisol, au fost de asemenea amenajate în stil tipic Nordic. Zona de la parter beneficiază de o bucătărie complet utilată, în care lemnul de frasin lăcuit al mobilierului se combină cu nuanța de nisip a blatului KUMA caramel  într-o compoziție caldă și relaxantă, în care îți dorești să începi o zi de plajă.

 

O altă zonă prin care se remarcă atenția la detalii este demisolul, denumit sugestiv Creative Lab, locul în care ideile despre nou capătă diverse forme ce sunt ulterior transpuse în lavoarele Kuma. Un spațiu închis, retras, izolat de mediul înconjurător prin lipsa ferestrelor de mari dimensiuni și marcat prin prezența draperiilor ce permit închiderea sa totală, Creative Lab este zona ideală pentru cei care vor să-și dea frâu liber imaginației într-un cocon creativ.

Screenshot_8-1024x629

În zona creative-lab-ului, s-a optat pentru amenajarea unui oficiu în stil minimalist, într-o combinație tipic daneză de alb și negru.  O amenajare apparent simplă, dar care tocmai prin absența culorii, pune fiecare obiect în valoare și creează atmosferă.  De altfel, raportul alb-negru este bine echilibrat prin jocul obiectelelor complementare: mobilierul alb-unt contrastează cu negrul intens al blatului KUMA RECTOR GALAXY, iar blatul de bar din RECTOR alb este completat de scaunele metalice negre.

Linia minimalistă a casei este continuată și în dormitoare. Având la bază ideea de camere de boutique hotel, fiecare dintre acestea denotă o personalitate aparte, având o deschidere largă spre un cadru natural, fie spre mare, fie spre grădina interioară. Screenshot_13

De altfel, cadrul natural reprezintă un punct de atracție și pentru terasa casei Kuma Nordic, aceasta fiind un excelent punct de observație, dar și un loc care îndeamnă la introspecție.

Mai multe detalii referitoare la produsele Kuma, precum și la posibilitățile de creare a unui stil propriu și îndrăzneț în propria voastră locuință, găsiți pe www.KumaRomania.ro.

Please follow and like us:
error20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *