Articole

Cum să-ți pregătești casa pentru o atmosferă deosebită de sărbători

Sărbătorile de Crăciun se apropie cu pași repezi, iar cum ospitalitatea este unul dintre punctele noastre forte, știm că vă aflați deja în căutare de idei practice care să vă ajute să obțineți un cadru deosebit pentru invitații ce vă vor trece pragul în următoarea perioadă. În acest sens, vă recomandăm o serie de tips&tricks pe care le puteți pune în practică ușor și care vă vor garanta un cadru magic de Crăciun și Revelion.

  1. Un brad de Crăciun minimalist

 Nu lipsește din nicio casă în această perioadă, dar poate fi prezent în diverse variante. Fie că optați pentru un pom natural, ori apelați la o variantă artificială sau chiar improvizați un design altfel, recomandarea noastră este să fiți diferiți și să vă construiți un decor care să vă reflecte personalitatea și gusturile în materie de design.

Pentru o doză de inspirație, vă arătăm în continuare opțiunea noastră – un brad minimalist, diferit, dar totodată cu un efect decorativ de excepție. Îl puteți realiza și voi doar în câteva minute, având nevoie doar de câteva crenguțe de brad și decorațiunile preferate. Desigur, puteți fi diferiți și înlocui crenguțele fie cu o betea de pom sau chiar cu luminițe aranjate în formă de brad.

 

În ceea ce privește culorile, desigur, sfatul nostru este să mizați pe nuanțe de verde, având în vedere aspectul natural pe care îl puteți obține, dar și încadrarea în tendințele setate de Pantone. Apropo, ați aflat că a fost confirmată culoarea anului 2017 și că aceasta este Greenery?

 

 

Revenind la gama de culori, am cules de pe Pinterest.com și alte variante de brazi diferiți, care se potrivesc unui stil minimalist și care se pot instala chiar și în spații mai mici.

 

 

 

 

 

 

Un brad realizat din ață pe un perete. Necesită puțină îndemânare, însă rezultatul este wow!

 

 

 

 

O cariocă neagră, un perete ușor de curățat, hârtie și multă imaginație. O variantă bună de luat în calcul mai ales dacă aveți copii. Îi puteți lăsa să-și demonstreze creativitatea J

 

 

 

 

 

 

  1. O lumină ambientală

 Ce-ar fi sărbătorile de iarnă fără lumină? Aceasta ne decorează orașul, casa, atât la interior, cât și la exterior, bradul de Crăciun, chiar și masa de sărbătoare dacă optăm pentru un decor intim din care să nu lipsească lumânările.

Totuși, punctul de atracție din această perioadă este cu siguranță bucătăria, așa că nici din această zonă n-ar trebui să lipsească o lumină plăcută. Astfel, vă puteți surprinde invitații cu un un mobilier sau blat de bucătărie discret luminat.

În acest sens, vă puteți îndrepta atenția către un sistem LED care se montează sub lavoar sau sub blatul de bucătărie și are rolul de a genera o lumină discretă, care să pună în valoare textura materialului din care este realizat blatul sau lavoarul.

 

 

 

 

 

 

  1. O masă ca-n povești

Și dacă tot suntem în zona bucătăriei, să nu uităm de amenajarea mesei. Dacă doriți să mențineți un decor minimalist, dar în conformitate cu noua culoare a anului, atunci vă sugerăm ca masa de Crăciun să fie accesorizată cu decorațiuni verzi.

Spre exemplu, pe o față de masă albă puteți așeza crenguțe de brad precum în poza de mai jos. Mai mult aceleași crenguțe pot deveni adevărate piese de rezistență și ca accesorii lângă șervețelul oferit mesenilor. Combinația de alb și negru – preferata noastră când vine vorba de un design nordic, minimalist, face o echipă excelentă cu nuanțele de verde. În plus, mireasma de brad natural va acapara atenția invitaților, introducându-i astfel într-o atmosferă plăcută de sărbători.

 

 

 

 

 

 

 

 

În concluzie, sperăm ca sugestiile noastră să vă ajute să creați atmosfera dorită de sărbători și să aveți parte de o vacanță ca în povești!

Întreaga echipă Kuma România vă urează sărbători fericite și vă invită să ne urmăriți în continuare, pentru a descoperi noi idei de amenajare în stil minimalist!

Nu uitați, be different, choose design, choose Kuma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.